Marketingová tvorba cien. - Rajňák, Milan
Faktory, ktoré musí podnikateľ z hľadiska marketingovej teórie pri rozhodovaní o výške ceny brať do úvahy: základné smerovanie (ciele) podniku, ceny porovnateľných výrobkov, úroveň dopytu, náklady výrobcu, konkurenciu, pružnosť cien, obchodno-distribučné metódy, cenové zľavy a rabaty, cenovú legislatívu. Nevyhnutnosť uplatňovania komplexného prístupu k vlastnej cenovej tvorbe.