Tržní ceny v nákladní přepravě. - Šindelář, J.
Charakteristika trhovej ceny v doprave a jej vplyv na tarifné sadzby. Zvyšovanie významu prepravných nákladov pre výrobcov a spotrebiteľov. Vysoká investičná a kapitálová náročnosť železničnej dopravy z dôvodov rozsiahleho fondu infraštruktúry. Pri cenotvorbe sa prihliada na hodnotu prepravnej služby, ktorá vyjadruje vplyv dopytu na výšku ceny. Vzťah medzi využitím kapacít a ziskom.