Anti-competitive effects of trade policy. - Nicolaides, P.
Ustanovenia GATT dovoľujú členským štátom protidumpingové opatrenia, na ochranu svojich výrobcov. Zdôvodňuje sa oprávnenosť argumentu, že protidumpingová politika je v podstate protikonkurenčná, pričom jej chýbajú ciele a potenciálne výhody strategickej obchodnej politiky.