Erkenntnis-Wertschöpfung statt Marktforschung. Wir müssen wieder lernen, Fragen zu stellen, neugierig zu sein und nach den wirklich wichtigen Dingen zu fragen. - Dahm, A.
Veľký rozmach výskumu trhu na teoretickej úrovni sprevádzaný množstvom publikovaných štúdií. Úloha seriózneho výskumu trhu pri podporovaní úspechu výrobku alebo reklamnej kampane. Nutnosť sústrediť aktivity výskumu trhu na primerané spracovanie trhu.