GATT és a nemzetközi kereskedelem. Lehetöségek az Egyesült Államok útkeresésének tükrében. - Szalavetz, A.
Reakcia GATT na rast medzinárodného obchodu najmä v r. 1983-1988, kedy narástol obrat tovaru o 34 perc., t.j. o 6,1 perc. ročne. Príčiny nárastu - vyššia potreba importu v USA, expanzia exportu z Japonska, rast obchodnej činnosti juhoázijských štátov, oživenie obchodu medzi štátmi ES a ostatnou Európou, rozvoj netradičných druhov obchodu a jeho efektívnosť. Návrh na riešenie situácie zo strany USA. Voľný obchod, GATT, obchodné obmedzenia a dohody.