Strefy wolnoclowe w niektórych krajach rozwinietych. - Malecki, M.
Historický vývoj slobodných colných pásiem (SCP). SCP Shanon v Írsku, V. británii (Brestwik), Francúzsku (Le Havre a iné). Slobodné colné pásma v USA, ich vývoj a charakteristika, kde ich počet prekročil 140. Príčiny ich rozšírenia a rozvoja. Ekonomické výhody slobodných colných pásiem.