Az Egyesült Államokba irányuló külföldi müködötöke-befektetés. - Szalavetz, A.
Prienik zahraničného kapitálu do výrobných odvetví USA a jeho vplyv na americkú ekonomiku. Formy prieniku cez podiel na existujúcich výrobných kapacitách po postavenie nových podnikov. Podiel hlavných exportérov na investíciách zahraničného kapitálu do výroby. Rast konkurencieschopnosti zahraničného kapitálu u špičkových technológií. Politické súvislosti prieniku zahraničného kapitálu.