Soglašenija o pooščrenii i vzaimnoj zaščite kapitalovloženij. - Nagapet'janc, R.
Vytváranie priaznivej klímy pre investície v ZSSR. Povinnosti štátu pri ochrane zahraničných investícií. Zaistenie rovnakých práv pre všetkých investorov. Riešenie problému voľného pohybu kapitálu a ziskov i mimo územia ZSSR. Niektoré problémy valutových platieb a valutového trhu.