Joint-ventures as strategic choice - a literature review. - Lyons, M.P
Posudzovanie súčasných trendov zavádzania joint ventures, ich atraktívnosť. Trhová štruktúra a tlaky na organizačné zmeny. Globalizačné tendencie aliancií v záujme zvyšovania efektívnosti podnikov. Charakteristika jednotlivých typov joint ventures a ich foriem. Použitie modelu štruktúry priemyslu Michaela Portera.