Makroekonomické opatrenia na podporu prílivu zahraničného kapitálu najmä formou joint ventures. - Hošková, A.
Predpoklady rozvíjania bezprostrednej medzinárodnej spolupráce v rámci joint ventures (JV). Makroekonomické opatrenia na podporu prílivu zahraničného kapitálu vo východoeurópskych krajinách. Daňové zvýhodnenie pre JV. Colné úľavy a slobodné colné zóny. Ochrana investícií. Podmienky pre transfer zisku v jednotlivých východoeurópskych krajinách. Tendencie prejavujúce sa v trhových ekonomikách v súvislosti s použitím investičných stimulácií. Problémy zakladania JV v ČSFR.