Sovmestnyje predprijatija v razvitych kapitalističeskich stranach. - Ščedrin, A.
Spoločné podniky sa stali široko rozvinutou praxou vo vyspelých krajinách nielen na národnej, ale i medzinárodnej úrovni. Veľký význam nadobúdajú medzinárodné priemyselné podniky kolektívneho ovládania, vznik ktorých umožnil rozvoj účastinného kapitálu a zahraničných investícií. Sú prejavom internacionalizácie kapitálu a výroby. Analýza špecifických vlastností, úlohy a miesta spoločných podnikov a politiky TNK vo vzťahu k spoločným podnikom.