Evropská sociální charta.
Uverejnený text Európskej sociálnej charty, ktorý vypracovali a prijali členovia Rady Európy. Právo na prácu, na spravodlivé pracovné podmienky a odmenu. Právo organizovať sa, vyjednávať. Ochrana detí, mládeže a zdravia pri práci. Právo na sociálnu a zdravotnú pomoc. Organizácia uplatňovania zásad Charty.