Koncepce systému sociální pomoci. - Tomeš, Igor
Sociálna starostlivosť v systéme sociálneho zabezpečenia. Sociálne inštitúcie sociálneho zabezpečenia (sociálne poistenie, štátne zaopatrenie, sociálna starostlivosť). Systémové zásady konštrukcie sociálnej pomoci: demonopolizácia sociálnej pomoci, decentralizácia štátnej sociálnej správy, jej demokratizácia a zmena objektu sociálnej pomoci, pluralizácia jej foriem, jej primeranosť, profesionalizácia...