készülö biztosítási törvény és az Európai Gazdasági Közösség irányelvei. - Halmos, S.
Dva základné systémy poisťovníctva: kontinentálny a anglosaský (kontrola štátom cez materiálnu alebo stránku platobnej schopnosti). Východisko kontinentálny typ s posilňovaním anglosaských prvkov s dôrazom na platobné charakteristiky poisťovní. Potreba nezávislého poisťovacieho agenta pri poisťovaní podnikateľskej činnosti. Povolenie na činnosť v poisťovníctve a jeho podmienky.