Höhere Pflanzen als Bioindikatoren im terrestrischen Bereich. - Reidl, K.
Teoretické a praktické poznatky o možnostiach a hraniciach nasadenia vyšších rastlín ako indikátorov na zemi. Rozlišuje sa použitie vyšších rastlín ako indikátorov na určenie zaťaženosti škodlivinami, ako indikátorov zmien životného prostredia a jeho ochrany. Aktívne a pasívne monitorovanie vlastností indikátorov. Posudzovanie zmien v počte rastlinných druhov.