Možnosti ochrany ovzduší a vod aktivní strukturální politikou. - Zeman, J.
ČSFR stojí pred ekologickou katastrófou. Hlavné príčiny: znečisťovanie ovzdušia a vôd. Skúmanie jednej z najvýznamnejších ciest ochrany ovzdušia a vôd - štruktúrnej politiky. Hlavné cesty pre ozdravovanie ovzdušia: štruktúrne odľahčenie čs. ekonomiky a racionalizácia spotreby energie, zmeny v palivovo-energetickom komplexe a v doprave. Hlavné cesty ozdravovania vôd.