Empirical analysis of macroeconomic time series. VAR and structural models. - Clements, M.P
Komplementárna úloha modelu VAR (vektorový autoregresívny model) a štruktúrnych ekonometrických modelov pri modelovaní makroekonomických časových radov. Dôležitosť empirických údajov v rozvoji, hodnotení a testovaní ekonomických teórií. VAR a štruktúrne modelovanie. Modely stanovovania miezd a cien.