Některé aspekty struktury a výše ceny pitné vody. - Hlaváč, J.
Pitná voda z verejného vodovodu je predmetom trhu. Keďže existuje monopol výrobcu, pri úplnom uvolnení ceny by jedinú reguláciu tvoril vzťah dopytu a ponuky. Ďalším aspektom je ekologické hľadisko, nedoriešená je cena prírodného zdroja a snaha, aby výroba pitnej vody nenarastala nad optimálnu výšku. Cena by mala byť ekonomická, teda aj regionálna.