Vývoj a zhodnotenie havarijného zhoršenia akosti vôd v SR. - Geisbacher, D.
Havarijné zhoršenie akosti vôd negatívne ovplyvňujú akosť povrchových a podzemných vôd. Za obdobie 9 rokov sa počet havárií strojnásobil. Dlhodobo sa na znečisťovaní rozhodujúcou mierou podieľajú ropné látky. Pretrváva veľký počet neobjasnení havárijného zhoršenia akosti vôd. Prehľad najväčších havárií v poslednom období na Slovensku.