Removing the obstacles to effective strategic planning. - Marx, T.G
Objasnenie príčin poklesu významu strategického plánovania v americkom priemysle. Identifikácia byrokratických prekážok efektívneho plánovania a možnosti ich najvhodnejšieho odstránenia. Náčrt príčin zlyhávania plánovania. Zvýraznenie rizika plánovacieho procesu, ktoré vzniká pri pokusoch eliminovať tieto prekážky.