Zur Wirtschaftlichkeit der Überwachung von Routinetätigkeiten. <Ein> Modell der ůberwachungs- und Kostentheorie. 2. - Baetge, J.
Závislosť hospodárnosti kontrolnej činnosti od počtu objavených chýb, nákladov na kontrolu a rozsahu dodatočných nákladov, ktorým sa kontrolou predišlo. Typický priebeh kontroly a jeho model s pomocou teórie spoľahlivosti. Spoľahlivosť ako výrobná funkcia. Hodnotenie výrobných faktorov modelu a ostávajúcich chýb pomocou hypotézy nákladov a model celkových nákladov. Porovnanie alternatív kontroly.