<Le> transport routier de marchandises a la veille de l'échéance européenne. - Braibant, M.
Európsky dopravný trh pred zjednotením. Jeho silný rast od r. 1970 vo Francúzsku a Európe. Jeho obsah podľa výrobkov. Najdynamickejšia je medzinárodná doprava na cudzí účet. Podniky pre cestnú nákladnú dopravu tovaru pri cenách klesajúcich od r. 1987. Ich štruktúra. Problém kabotáže. Silné a slabé stránky cestnej dopravy.