Některé nejistoty a rizika v dopravním podnikání. - Podloucký, Karel
Pre riadenie podniku je potrebné uvedomovanie si rizík a ich obmedzovanie. Prameňmi neistoty a rizika pri podnikaní sú: trh, mena, ceny, súťaženie, kalkulácie, úvery a financie. Včasné predvídanie rizík, prijatie opatrení na ochranu pred rizikami, príp. na zmiernenie ich účinku.