Open communication lines before attempting total quality. - Maclaurin, D.L
Pred implementáciou systému totálnej akosti (TQ) v podniku treba zabezpečiť zmeny v postojoch a chovaní jednotlivcov a článkov systému. Toto predpokladá úsilie v zlepšení podnikovej kultúry a komunikačných návykov. Konkrétne kroky na rozvinutie pozitívnej komunikácie na príklade jedného podniku.