Porównanie amerykanskiego i japonskiego modelu zapewniania jakosci. - Kindlarski, E.
Porovnávaním kvality amerických a japonských výrobcov sa zaoberá J.M. Juran, tvorca kvality japonských výrobkov. Japonci organizujú krúžky kvality. Od 70. rokov sa takéto krúžky organizujú aj v USA. Podľa Japoncov Američania nedoceňujú priamych vykonávateľov výrobkov. Rotácia vedúcich a špecialistov v Japonsku.