Zákazník budoucnosti. Posun v pojetí hodnot. - Bureš, I.
Nástup informačného veku a drobenie masových trhov industriálnej spoločnosti. V postindustriálnej spoločnosti neurčuje životný štýl spotreba, ale hierarchia hodnôt. Štúdia Stanfordského výskumného inštitútu VALS (Values and Lifestyles) rozdeľuje predstaviteľov dopytu budúcnosti do 4 skupín podľa hnacej sily dopytu: dopyt poháňaný spotrebou, vonkajšími signálmi, vnútornými hodnotami a integrovane poháňaným dopytom.