Prístupy hodnotenia využiteľnosti spracovanej ÚPD. - Zelinová, D.
Posudzovanie základných funkcií ÚPD v nových ekonomických podmienkach. Funkcia dokumentácie spracovanej pre jednotlivé sídla, budúca stratégia vývoja sídiel. Základné kritéria na posudzovanie spracovanej dokumentácie - stratégia rozvoja sídla, kvalita životného prostredia, priestorová kompozícia, funkčno-prevádzkové riešenie, kultúrno-historické posúdenie, doprava ap.