Akadémiai kutatók a Szovjetunióban - számuk, koruk, megoszlásuk.
Stručný prehľad o organizácii výskumu a vedeckej práce v ZSSR. Tri sektory vedeckého potenciálu: akadémia, rezorty a univerzity. V roku 1988 1,5 mil. vedeckých pracovníkov v ZSSR, ich kvalifikácia a členenie na jednotlivé vedné odbory. Počet výskumných ústavov (332) a ich veľkosť, záber, počet pracovníkov. Kvalifikačná štruktúra vedecko-výskumných pracovníkov. - PETROVSKIJ, A.B.-SEMENOV, L.K.-MALOV, V.S.: Kadry Akademii: sostav, struktura, dinamika = Vestnik AN SSSR (Moskva), 1990.11.no. 37-49.p.