tudomány prioritása a francia költségvetésben.
Pre r. 1991 plánovaný rast rozpočtu na výskum a vývoj vo Francúzsku o 0,4 perc., čo znamená celkové náklady 49 mil. frankov. Prioritu má: kozmický výskum, výskum v oblasti zdravotníctva a medicíny, kontrola atómovej energie a možnosti využitia morí. Rozloženie výdavkov na vedu a výskum podľa veľkých výskumných tímov, najmä pre Pasteurov ústav a Curieho ústav. Štátne a regionálne ústavy, výskum v oblasti priemyslu, príspevky na výskum od veľkých podnikov. - v Budget de la recherche: un eternel recommencement - La recherche (Paris) 1990, 225 no.1198-1200 p.