tudományigényesség meg- határozásának lehetöségei. - Dzsibrailné Molnár, Zs
Závislosť náročnosti vedeckej práce na finančných, cenových, materiálnych, najmä duševných potenciáloch jednotlivých štátov a pracovníkov v oblasti vedy. Sovietski autori rozoberajú zlú situáciu vo vede v ZSSR (citácia). Interné faktory vedeckej práce, náročnosť objednávateľov, realizátorov i samotných výskumných pracovníkov na výsledky výskumu. Technické vybavenie výskumných pracovísk, medzinárodná spolupráca, viacnásobné využitie čiastkových výsledkov pre finalizáciu. Sociálne aspekty výskumnej práce.