Az Európai kutatás, fejlesztés táguló dimenzói. - Bíró, K.
Niektoré charakteristické črty výskumu a vývoja v súčasnej Európe. Štruktúrne zmeny a reorganizácia. Sponzorovanie spoločných výskumov zo strany štátov i podnikateľov. Programy ESPRIT a EUREKA - ich význam, obsah, rozsah a možnosti zapojenia aj maďarských vedcov a výskumných pracovníkov. Nové perspektívy. Vývoj nákladov na výskumných pracovníkov. Nové perspektívy. Vývoj nákladov na výskum od r. 1970 do r. 1991 v USA, Japonsku, Nemecku, výdavky štátu v týchto krajinách na výskum a vedu.