Kelet-európai tudomány - nyugatról nézve. - Németh, É.
Záujem západu o úroveň, perspektívy a možnosti spolupráce vo vede s východoeurópskymi štátmi. Ako bude vyzerať budúca organizácia vedy v týchto krajinách. Vývoj od r. 1989 v jednotlivých štátoch. Analýza súčasného stavu v Poľsku, Nemecku (v časti býv. NDR), ČSFR, Maďarsku, Rumunsku, Juhoslávii a Bulharsku. Sústredenie na problémy, ktoré zaujímajú západné štáty, ich podpora a ponuka k spolupráci.