Tudománypolitika - Flamenco ritmusban. - Dzsibrailné Molnár, Zs
Vývoj v španielskej ekonomike, vede i výskume od r. 1986. Podpora vede, výskumu od roku 1982, vzrast hrubého spoločenského produktu a národného dôchodku o 0,9 perc. v r. 1989, oproti 0,3 perc. v r. 1983. Postavenie Španielska vo financovaní a celkových nákladoch na vedu a výskum, v r. 1990 sa dostalo na 12. miesto vo svete. Úspechy Španielska vo výskume, charakteristika výskumu, podnikový výskum, centrálne usmerňovanie.