Tudománypolitikai váltás Svájcban.
Zmeny v politike vedeckej a výskumnej práce vo Švajčiarsku. Zmeny v etike a selekcii vedeckej práce. Právne, organizačné a štruktúrne zmeny vo výskumnej práci, charakteristické pre federatívne štáty, kde centrum (vo Švajčiarsku Ministerstvo vnútra) koordinuje prioritné úlohy, ostatný výskum je na republikách, regiónoch. Zvlášť dôraz je kladený na základný výskum a na jeho kvalitu. L'Eplattenier, F.: Wissenschaftspolitik im Umbruch. Neuer Zürcher Zeitung 1991.jan.10. 26.p.