Umělá inteligence stále problémová. - Novák, D.
Názory optimistov, pesimistov a realistov na problematiku umelej inteligencie. Propagátormi umelej inteligencie sú predovšetkým softvérové firmy. Pesimisti tvrdia, že v programoch sa môže vyskytnúť taká chyba, ktorá môže spôsobiť nenapraviteľnú škodu. Programátori nie sú schopní vyskúšať všetky situácie, ktoré môžu nastať. Realisti neočakávajú lepšie informácie ako expert, ale očakávajú pomoc pri riešení problémov.