V duchu ekonomických zákonov. - Klemanič, E.
Názor na problematiku rozvoja miestnej kultúry. Miestne kultúrne zariadenia ostávajú naďalej organizáciami obcí, ktorým zákon ukladá povinnosť vykonávať ich výstavbu, údržbu a estetizáciu. Doteraz ich financovanie záviselo od štátneho rozpočtu. Zavedenie trhovej ekonomiky znamená, že kultúrne zariadenia budú musieť využiť svoje možnosti ekonomického zabezpečenia. Možnosti privatizácie týchto zariadení.