Kapitoly z psychologie: transakční analýza. 2. - Novák, Tomáš
Hry ako skryté komunikačné transakcie s určitými nástrahami. Hráč sa môže chovať spôsobom niekoľkých typických rolí. Vymenovanie niekoľkých hier, ktoré sa prenášajú z generácie na generáciu. Transakčný analytik vidí svoje poslanie v tom, aby sa jeho klienti zbavili chybného životného scenára a aby si nacvičili dospelé reakcie.