<The> protection motivation model: A normative model of fear appeals. - Tanner, J.F
Používanie normatívnych modelov apelov na pocit strachu pri propagácii rôznych liekov a spôsobov života a správania. Modely motivácie k ochrane vyskúšané na študentoch. Reakcie testovaných osôb na pocity strachu.