Vekové osobitosti pracovnej činnosti. - Kostolanský, R.
Predmet a metódy gerontologickej psychológie. Základné poznatky o zmenách psychických funkcií relevantných pre prácu. Narastanie deficitu učenia a pamäti. Zníženie schopnosti rozhodovať, zvýšenie inteligencie. Proces spomaľovania psychomotorickej zručnosti. Skúmanie otázky vekového optima v efektívnosti práce, vzťahu pracovného a mimopracovného života, psychickej záťaže vo vzťahu k veku a otázky penzionovania.