Jest' li mesto dlja levych v grjaduščem mire. - Fursov, A.
Názor, že koniec komunizmu a ľavicového hnutia nastúpil na celom svete. Zánik ľavice je spájaný s tým, že sa nepodarilo vybudovať socializmus ako efektívny spoločenský systém. Kríza socializmu je krízou svetového systému založeného na bipolarite. Analýza krízy v ZSSR.