SŠA: liberalizm kak istoričeskaja al'ternativa socializmu. - Sogrin, V.
USA sú jedinou krajinou z rozvinutých krajín Západu, kde sa socialistické hnutie nestalo významnou silou. Kritické hodnotenie príčin tohto sociálneho javu a záver, že v tomto prípade zohral osobitne významnú úlohu americký liberalizmus ako historická alternatíva socializmu.