Ekologičeskije dviženija na Vostoke i Zapade: schodstvo i različija. - Janickij, O.
Ekologické hnutia sa stali významnou politickou silou v mnohých východoeurópskych krajinách. Skúmanie osobitných čęt formovania tohto hnutia v ZSSR, ich odlišnosti od ekologických hnutí na západe. Vzťah k ekologickým problémom v rôznych sociálno-ekonomických podmienkach. Rozdiely v hodnotových orientáciách.