Odkaz profesora Pavlendu. - Žolnay, Š.
Zhodnotenie prínosov profesora V. Pavlendu k riešeniu národnostnej otázky, k riešeniu problematiky zamestnávania občanov so zmenenou pracovnou schopnosťou, k problematike rozdeľovania pracovných síl a k problematike sociálneho rozvoja.