Széchenyi fejtegetései Magyarország gazdasági felemelkedésének feltételeiröl és akádályairól. - Mátyás, A.
Aktuálnosť Széchenyiho úvah (ekonóm na prelome 18. a 19. storočia) o podmienkach rozmachu ekonomiky v Maďarsku. Pracoval a žil v období obdobných ekonomických premien v Maďarsku a v Európe ako v súčasnosti, prechod z manuálnej zaostalej výroby na modernú veľkovýrobu a zakladanie väčších spoločností. Rozbor jeho názorov a ich konfrontácia so súčasnými ekonomickými teóriami.