Tulajdonosi szerkezet - tulajdonosi érdek. - Voszka, É.
Charakteristika, štruktúra, záujem a metódy podnikania vlastníka v novom poňatí v maďarskej ekonomike. Odbúranie monopolu štátu vo vlastníckych vzťahoch prináša nový pohľad na vlastníka, resp. vlastníkov. Po analýzach súčasného stavu vlastníctva konštatované, že privatizácia neprináša automaticky konkurenčné prostredie medzi nových vlastníkov. Silné a slabé vlastnícke vzťahy sú vytvárané finančnými možnosťami nových podnikov.