Buduščeje socializma. - Amin, S.
Kritika názoru, že svet by mal byť spojený, internacionalizovaný prostredníctvom trhu. Tento názor je založený na liberallizme, ktorého fundamentálne tézy sú nesprávne. Svet by mal byť založený na polycentrizme, umožňujúcom autonómiu dovoľujúcu realizovať národom a skupinám štátov vlastné záujmy a zladiť ich s celospoločenskými záujmami. Týka sa to vzťahov Západ-Východ i vzťahov Sever-Juh. Kapitalizmus je pre tretí svet neprijateľný. Rozvojové krajiny musia ísť cestou spájania plánu a trhu so sociálnym obsahom.