Ješče odna versija antizapadničestva. - Slavnyj, B.
Polemika s článkom S. Amina "Budúcnosť socializmu" (MEMO č. 7/1991). Amin uvádza, že "národnostno-ľudové" základy spoločnosti sú ohrozené kapitalizmom, že alternatíva kapitalizmu vyhovuje asi 20 perc. obyvateľstva krajín východnej Európy. Navrhuje spojiť plán s trhom a zaviesť silnú kontrolu nad medzinárodným trhom. Trh nemôže vyrovnať veľké rozdiely v ekonomickej úrovni medzi vyspelými kapitalistickými krajinami a tretím svetom.