Meždu istinoj i schemoj. - Cholodovskij, K.
Názory na článok S. Amina "Budúcnosť socializmu" (MEMO 7/1991). I keď Amin vidí socializmus nie ako model, ale ako súhrn "hodnôt", používa ho ako projekt budúcnosti. Nechce rozšíriť demokraciu "reálneho kapitalizmu" ale zlomiť konkurenciu, uvoľniť súkromné vlastníctvo. Nepovažuje trhové základy za prostriedok riešenia protirečení Východ-Západ a Sever-Juh. Nevidí súčasnú demokratizáciu kapitalizmu.