O buduščem bez illjuzii. - Češkov, M.
Polemika s článkom S. Amina "Budúcnosť socializmu" (MEMO č.7/1991). Amin poukazuje na to, že protirečenie Sever-Juh je silnejšie ako protirečenie Východ-Západ. Odhaľuje ho však len podľa "Kapitálu" ako protirečenie práca-kapitál. Socializmus považuje za cestu rozvoja krajín tretieho sveta. Vyvrátenie tohto názoru.