Strukturální záměry vlády. Projekty v oblasti energetiky, ekologie a hutnictví.
Štruktúrna a moderná priemyselná politika je súčasťou stratégie v podmienkach prechodu. Vytvárajú sa konkrétne programy, ktoré prerokúva vláda ČSFR. Charakteristika mechanizmu tvorby projektov. Programy a projekty v oblasti energetiky, ekológie a reštrukturalizácie hutníctva. Práce na formulovaní účinnej proexportnej politiky. Hospodárska politika v poľnohospodárstve a potravinárskom priemysle.